|
||||||||||||||||
У нас можно купити дуже корисну цибулю Джусай (лат. Allium ramosum), або духмягий лук, або часникова трава
Джусай містить в собі безліч вітамінів і мікроелементів. Але, не дивлячись на свою очевидну користь, у нього є і ряд протипоказань.користь: в суцвіттях гіллястого лука міститься велика кількість аскорбінової кислоти; він зміцнює імунітет; листя цибулі стимулюють роботу серцево-судинної системи; стимулює робота кишково-шлункового тракту; покращує стан і роботу нервової системи; покращує стан хрящової тканини; корисний при лікуванні простудних захворювань; можна застосовувати як сечогінний і жовчогінний засіб; сік можна застосовувати при укусах різних комах і опіках кропиви; допомагає при лікуванні гастриту; можна вживати при лікуванні пневмонії та туберкульозу. шкода: протипоказаний при індивідуальній непереносимості; не рекомендується вживання при захворюваннях шлунково-кишкового тракту запального характеру (панкреатит, холецистит, жовчнокам'яна хвороба); надмірне вживання може викликати печіюЦибуля гілляста або Лук запашний (лат. Allium ramosum) - багаторічна трав'яниста рослина сімейства Цибулеві (Alliaceae), що володіє всіма властивостями цибулі і часнику. Джусай непогано себе почуває в тіні і півтіні, наприклад, поруч з ягідними чагарниками. Як цибуля і часник, Джусай захистить чагарники та інші культури від хвороб і шкідників.
У їжу вживаються листя, мають неповторний цибульний-часниковий смак. Всі частини рослини їстівні. Листя в сирому і солоному вигляді кладуть в салати, додають до м'яса, риби, будь-якого гарніру, використовують при приготуванні гарячих страв, пирогів і іншого. Стрілки квіток маринують, як черемшу. Рецепти:
|
||||||||||||||||
©Copy right 2018. Усі права належать Сапіташ Олені |